Syarat Pinjaman TEKUN Secara Online

  Syarat pinjaman tekun pembiayaan mikro perniagaan bantuan pinjaman tekun nasional adalah program pembiayaan yang disediakan oleh TEKUN Nasional untuk membantu usahawan mikro memulihkan dan membangunkan perniagaan mereka. Melalui program ini, usahawan mikro boleh memohon pinjaman untuk menambah modal dan membiayai perniagaan mereka.

Untuk memohon pembiayaan mikro Perniagaan Bantuan Pinjaman TEKUN Nasional, berikut adalah syarat-syarat dan prosedur yang perlu dilakukan:

Syarat Pinjaman TEKUN

Cara Memohon Pinjaman Tekun

Skim pembiayaan pemulihan perdagangan sektor mikro (CBRM) TEKUN Nasional ialah program pembiayaan yang ditawarkan oleh TEKUN Nasional untuk membantu perniagaan mikro memulihkan dan memulakan semula perniagaan mereka. Program ini bertujuan untuk membantu sektor mikro dan menggalakkan pertumbuhan ekonomi.

TEKUN Nasional ialah sebuah agensi kerajaan yang menyediakan pembiayaan dan bantuan kewangan kepada perusahaan mikro di Malaysia. Pinjaman TEKUN Nasional ditawarkan melalui Skim Pinjaman TEKUN Nasional untuk membantu usahawan mikro memulihkan perniagaan mereka.

Skim & Syarat Pinjaman Perniagaan Tekun

Untuk memohon pinjaman TEKUN Nasional, terma dan prosedur berikut mesti dipatuhi:

keadaan:

  • Warganegara Malaysia berumur 20 tahun ke atas
  • Mempunyai pendapatan tetap
  • Buat masa ini tidak diisytiharkan muflis
  • Mempunyai perniagaan yang sah

Prosedur:

  1. Muat turun borang permohonan dari laman web TEKUN Nasional
  2. Isikan borang permohonan dan lampirkan dokumen yang diperlukan seperti salinan IC, slip gaji dan dokumen perniagaan
  3. Hantarkan borang permohonan dan dokumen yang diperlukan ke cawangan TEKUN Nasional yang berhampiran
  4. Kelulusan permohonan akan diumumkan dalam tempoh 10 hari bekerja
  5. Jika diluluskan, peserta perlu membayar yuran pemprosesan
  6. Pinjaman akan diberikan selepas pembayaran yuran pemprosesan diterima dan dokumen yang diperlukan disahkan

Nota: Keizinan dan maklumat ini mungkin berubah dari semasa ke semasa. Sila semak dengan TEKUN Nasional untuk maklumat terkini.

Pinjaman Tekun Untuk Peniaga Kecil

pembiayaan pinjaman TEKUN adalah program pembiayaan yang ditawarkan oleh kerajaan Malaysia untuk membantu peniaga kecil dan mikro dalam memulai dan membangun perniagaan mereka. Program ini bertujuan untuk mempromosikan pertumbuhan ekonomi dan membantu para peniaga untuk mengatasi kesulitan keuangan.

Pinjaman TEKUN Nasional adalah pembiayaan khusus untuk peniaga kecil dan sederhana di seluruh Malaysia. Ia memperuntukkan pembiayaan mikro bagi membantu peniaga memulihkan dan memulakan semula perniagaan mereka. Pinjaman TEKUN Nasional memperuntukkan jumlah pembiayaan serendah RM1,000 hingga RM10,000 dan ditawarkan dengan kadar faedah yang rendah dan tempoh bayaran yang panjang.

Untuk memohon Pinjaman TEKUN Nasional, anda perlu memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan oleh TEKUN Nasional, termasuk memastikan perniagaan anda berdaftar dan mempunyai pendapatan yang stabil. Anda perlu juga menyediakan dokumen-dokumen yang diperlukan seperti salinan dokumen pengenalan dan dokumen perniagaan.

Sila hubungi TEKUN Nasional atau layari laman web mereka untuk maklumat lanjut mengenai syarat dan prosedur permohonan Pinjaman TEKUN Nasional.

Kadar Faedah Pinjaman Tekun

Kadar faedah Pinjaman TEKUN Nasional bergantung kepada kebijakan dan dasar yang diterapkan pada masa tersebut. Kadar faedah pinjaman TEKUN Nasional boleh berubah-ubah mengikut perubahan dasar dan kebijakan. Sesuai dengan maklumat terkini, kadar faedah Pinjaman TEKUN Nasional adalah 4% setahun.

Untuk memastikan kadar faedah terkini dan perincian lain mengenai Pinjaman TEKUN Nasional, anda boleh menghubungi cawangan TEKUN Nasional atau layari laman web mereka.

Tekun Online

Pinjaman TEKUN Nasional juga boleh dibuat secara online platform e-TEKUN. Dalam talian, anda boleh memohon pinjaman, memantau status permohonan, dan membuat bayaran secara online.

tekun online

Untuk memohon Pinjaman TEKUN Nasional secara online, anda perlu mendaftar terlebih dahulu sebagai pengguna e-TEKUN dan memastikan anda memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan. Setelah mendaftar, anda boleh mengikuti syarat-syarat untuk memohon pinjaman seperti yang diterangkan sebelum ini.

Melalui platform e-TEKUN memperuntukkan jumlah pembiayaan sebanyak RM1,000 hingga RM10,000 bagi membantu peniaga yang kehilangan pendapatan sepanjang tempoh penularan wabak COVID-19 dan pasca Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dalam memulihkan dan memulakan semula perniagaan mereka. Tujuan Pinjaman TEKUN Nasional adalah untuk membantu peniaga kecil dan sederhana dalam memulihkan perniagaan mereka dan mengatasi cabaran yang dihadapi.

Sekiranya anda ingin memohon Pinjaman TEKUN Nasional, sila semak dengan TEKUN Nasional untuk maklumat terkini mengenai syarat dan prosedur permohonan, dan pastikan anda memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan sebelum memohon.

Borang Permohonan Pinjaman Tekun Online

Borang permohonan Pinjaman TEKUN online boleh didapati dari laman web TEKUN Nasional. Anda boleh memuat turun borang permohonan dan mengisi borang tersebut dengan maklumat yang diperlukan seperti maklumat peribadi, maklumat perniagaan, dan maklumat kewangan. Setelah mengisi borang permohonan, anda boleh menghantar borang tersebut bersama dengan dokumen-dokumen yang diperlukan seperti salinan dokumen pengenalan dan dokumen perniagaan.

untuk maklumat lanjut mengenai borang permohonan Pinjaman TEKUN Nasional dan dokumen-dokumen yang diperlukan.

pinjaman tekun 10k

Pinjaman TEKUN Nasional boleh menawarkan pembiayaan sebanyak RM1,000 hingga RM10,000 kepada peniaga yang memerlukan bantuan pembiayaan. Jika anda berminat untuk memohon Pinjaman TEKUN Nasional sebanyak RM10,000, anda boleh mengikuti proses permohonan seperti yang diterangkan dalam jawapan saya sebelum ini.

Sebelum memohon, pastikan anda memenuhi syarat-syarat dan mempunyai dokumen-dokumen yang diperlukan untuk memastikan permohonan anda diluluskan. Anda boleh menghubungi cawangan TEKUN Nasional atau layari laman web mereka untuk maklumat lanjut mengenai proses permohonan dan syarat-syarat.

Sila hubungi TEKUN Nasional atau layari laman web mereka untuk maklumat lanjut mengenai cara syarat memohon Pinjaman TEKUN Nasional secara online.

Read Also: Pinjaman Tekun Online Untuk Perniagaan Diluluskan Segera

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url